Μελέτη των κυριότερων λεπιδοπτέρων του αραβόσιτου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μελέτη των κυριότερων λεπιδοπτέρων του αραβόσιτου

Μεταλλίδης, Γεώργιος

Η μελέτη αυτή πραγματεύεται κυρίως την καλλιέργεια του αραβοσίτου, η οποία είναι ως γνωστό ανοιξιάτικη καλλιέργεια και απαιτεί, ως επί το πλείστο, κοινές καλλιεργητικές φροντίδες προετοιμασίας του αγρού και ορισμένων άλλων σταδίων όπως το βαμβάκι, ο καπνός κ.ά. Η σημασία της καλλιέργειας του αραβοσίτου στη χώρα μας είναι εξαιρετικά σπουδαία, για δύο κυρίως λόγους : Πρώτον, αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και δεύτερον αποτελεί την πρώτη ύλη για διάφορες γεωργικές βιομηχανίες. Η παρούσα μελέτη περιλαμβάνει κυρίως δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος, γίνεται εκτενής λόγος για ορισμένα θέματα της καλλιέργειας αραβοσίτου, όπως, η βοτανική περιγραφή του φυτού, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, τύποι και υβρίδια του φυτού, τεχνική της καλλιέργειας. Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται τα κυριότερα είδη εντόμων (μορφολογία, βιολογία, ζημιές και καταπολέμηση), τα οποία ανήκουν στην τάξη Λεπιδόπτερα και τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καλλιέργεια. Προσβάλλουν τα νεαρά φυτά, στελέχη, ταξιανθίες, σπάδικες, σπόρους, ανάπτυξη δευτερογενών μυκητολογικών προσβολών, έτσι ώστε να μειώνουν σημαντικά την ποσότητα και ποιότητα του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.