Ανακύκλωση ηλεκτρικών λαμπτήρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ανακύκλωση ηλεκτρικών λαμπτήρων

Μακρίδης, Βασίλειος

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να γίνουν γνωστά κάποια στοιχεία που δεν ξέραμε για τους λαμπτήρες οικονομίας οι οποίοι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή. Παρακάτω περιγράφεται η ιστορία του ηλεκτρικού λαμπτήρα ο οποίος μετρά λιγότερο από 150 χρόνια ζωής, και τα είδη των ηλεκτρικών λαμπτήρων όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Κάθε είδος λαμπτήρα έχει και διαφορετική αρχή λειτουργίας την οποία βλέπουμε περιληπτικά. Γιατί είναι όμως αναγκαίο να ανακυκλώνουμε; Πέραν της ανάκτησης υλικών και την μείωση του όγκου απορριμμάτων υπάρχουν και επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά οι οποίες δεν πρέπει να επιστρέψουν στο περιβάλλον. Στους λαμπτήρες φθορισμού και εξοικονομήσεις ενέργειας εμπεριέχεται υδράργυρος ( Ηg ) . Ο Hg ανήκει στην ομάδα των Βαρέων Μετάλλων είναι ιδιαίτερα τοξικός και επικίνδυνος για κάθε μορφή ζωής. Κατόπιν θα εξετάσουμε πως πρέπει να γίνεται η συλλογή και ανακύκλωση των ηλεκτρικών λαμπτήρων που περιέχουν Ηg και η ανάκτηση του. Τέλος παρατίθενται δεδομένα για την ανακύκλωση Ηλεκτρικών λαμπτήρων στην Ελλάδα μέχρι το σήμερα και ποιο είναι το μέλλον στην εξέλιξη τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Ανακύκλωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.