Σύνδρομο Παθογόνου Κτιρίου = Sick building syndrome

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σύνδρομο Παθογόνου Κτιρίου = Sick building syndrome

Καρακόλη, Ιωάννα
Γιώβης, Τηλέμαχος

Η ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων σε κτίρια γραφείων είναι σημαντικό πρόβλημα για την ανθρώπινη ευεξία και συνιστά κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου. Η κακή ποιότητα του αέρα των χώρων εργασίας έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων, στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα ζωής τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αναφερθεί σημαντικά παράπονα από τους ενοίκους κτιρίων γραφείων όσον αφορά συμπτώματα και ενοχλήσεις τα οποία διαπιστώθηκε ότι σχετίζονταν με το περιβάλλον στο εσωτερικό του κτιρίου. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το ποσοστό των εργαζόμενων που απασχολούνται σε εσωτερικούς χώρους που εξαρτώνται από τεχνητό εξαερισμό, έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. Παράλληλα αυξάνεται και το ποσοστό των εργαζομένων που αναφέρουν ότι έχουν συμπτώματα λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο εργάζονται. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες από τους άνδρες. Επίσης άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας ή που είναι καπνιστές, παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα. Τα συχνότερα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι λόγω κακής ποιότητας του αέρα στην εργασία τους, είναι κάψιμο στα μάτια, φλεγμονή στη μύτη που τρέχει ή παρουσιάζει συμφόρηση και κούραση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικών χώρων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.