Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός φυτοφαρμάκων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός φυτοφαρμάκων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Παπαδοπούλου, Βικτώρια
Τελειογλανίδου, Σοφία

Με την ραγδαία ανάπτυξη της γεωργίας παρατηρήθηκε ταυτόχρονα και μια μεγάλη αύξηση ανησυχίας για τις επιπτώσεις αυτής τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον. «Τα φυτοφάρμακα καταλήγουν στο τραπέζι μας» «Τα φυτοφάρμακα είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη ασθενειών και μάλιστα ανίατων» «θάνατος ψαριών λόγο ευτροφισμού» «Το 1/3 του πληθυσμού των μελισσών της Μεγάλης Βρετανίας έχει εξαφανιστεί λόγο μιας νέας γενιάς φυτοφαρμάκων» Αυτές οι φωνές έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των γεωργών και γεωπόνων που επιμένουν πως αν τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιηθούν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όλα αυτά μας δημιούργησαν μια μεγάλη απορία: Ποια είναι η τελικά η αλήθεια? Γνωρίζουμε τελικά όλη την αλήθεια για τα φυτοφάρμακα? Πόσο πραγματικά ενημερωμένοι είναι οι απλοί πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι γεωργοί για τα φυτοφάρμακα? Κινδυνεύουμε? Για αυτούς τους λόγους λοιπόν αποφασίσαμε να διαλέξουμε το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη και εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει με την «σύγχρονη απειλή» όπως την αποκαλούν πάρα πολλοί.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτοφάρμακα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.