Συντήρηση κομπόστας και μαρμελάδας πυρηνοκάρπων

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2005 (EN)
Συντήρηση κομπόστας και μαρμελάδας πυρηνοκάρπων

Αυγουστίδου, Αντωνία

Τα φρούτα είναι μια προσφιλής και πολύτιμη πηγή βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Όμως στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη, η προσφορά φρέσκων φρούτων περιορίζεται σε μια σχετικά μικρή περίοδο το χρόνο. Επειδή, ωστόσο, η κύρια εποχή της συγκομιδής των εγχώριων φρούτων μας, περιορίζεται στους θερινούς μήνες, τον υπόλοιπο χρόνο, αναγκαστικά στερούμαστε πολλά είδη. Η μοναδική δυνατότητα ν’ απολαμβάνουμε φρούτα όλο το χρόνο, είναι η σωστή επεξεργασία και η συντήρηση των φρέσκων φρούτων. Εκτός από την ξήρανση και την κατάψυξη, υπάρχουν και πολλές άλλες μέθοδοι συντήρησης των φρούτων, στις οποίες εκμεταλλευόμαστε την επίδραση της ζάχαρης, του αλκοόλ καθώς και την απομάκρυνση των μικροοργανισμών με θερμική επεξεργασία. Ο βρασμός και η διατήρηση των φρούτων είχε εφαρμοστεί ήδη πολύ πριν την εποχή των χημικών μέσων κονσερβοποίησης. Όσο αυξάνεται η συνείδησή μας περί υγιεινής διατροφής, τόσο οι μέθοδοι αυτές χαίρουν όλο και μεγαλύτερης προτίμησης. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι πολλοί. Αφενός, γιατί μέσω της δικής μας καλλιέργειας ή επιλεγμένης αγοράς, μπορούμε να επεξεργαζόμαστε εκτενώς φρούτα ελεύθερα επιβλαβών ουσιών, τα οποία είναι φυσικά και πλούσια σε βιταμίνες. Αφετέρου, γιατί με τον τρόπο αυτό, παρασκευάζουμε διάφορες λιχουδιές που συμφωνούν με το δικό μας γούστο. Αυτά φυσικά συμβαίνουν στις σπιτικές μαρμελάδες και κομπόστες.

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)