Συντήρηση κομπόστας και μαρμελάδας πυρηνοκάρπων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Συντήρηση κομπόστας και μαρμελάδας πυρηνοκάρπων

Αυγουστίδου, Αντωνία

Τα φρούτα είναι μια προσφιλής και πολύτιμη πηγή βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Όμως στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη, η προσφορά φρέσκων φρούτων περιορίζεται σε μια σχετικά μικρή περίοδο το χρόνο. Επειδή, ωστόσο, η κύρια εποχή της συγκομιδής των εγχώριων φρούτων μας, περιορίζεται στους θερινούς μήνες, τον υπόλοιπο χρόνο, αναγκαστικά στερούμαστε πολλά είδη. Η μοναδική δυνατότητα ν’ απολαμβάνουμε φρούτα όλο το χρόνο, είναι η σωστή επεξεργασία και η συντήρηση των φρέσκων φρούτων. Εκτός από την ξήρανση και την κατάψυξη, υπάρχουν και πολλές άλλες μέθοδοι συντήρησης των φρούτων, στις οποίες εκμεταλλευόμαστε την επίδραση της ζάχαρης, του αλκοόλ καθώς και την απομάκρυνση των μικροοργανισμών με θερμική επεξεργασία. Ο βρασμός και η διατήρηση των φρούτων είχε εφαρμοστεί ήδη πολύ πριν την εποχή των χημικών μέσων κονσερβοποίησης. Όσο αυξάνεται η συνείδησή μας περί υγιεινής διατροφής, τόσο οι μέθοδοι αυτές χαίρουν όλο και μεγαλύτερης προτίμησης. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι πολλοί. Αφενός, γιατί μέσω της δικής μας καλλιέργειας ή επιλεγμένης αγοράς, μπορούμε να επεξεργαζόμαστε εκτενώς φρούτα ελεύθερα επιβλαβών ουσιών, τα οποία είναι φυσικά και πλούσια σε βιταμίνες. Αφετέρου, γιατί με τον τρόπο αυτό, παρασκευάζουμε διάφορες λιχουδιές που συμφωνούν με το δικό μας γούστο. Αυτά φυσικά συμβαίνουν στις σπιτικές μαρμελάδες και κομπόστες.

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.