Αρωματικά φυτά στην Κοσμητολογία = Aromatic plants in Cosmetology

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αρωματικά φυτά στην Κοσμητολογία = Aromatic plants in Cosmetology

Κόρδα, Κυριακή

Καλλυντικό θεωρείται οποιαδήποτε ουσία ή παρασκεύασμα προορίζεται να έρθει σε επαφή με τα διάφορα σημεία της επιφάνειας του σώματος (επιδερμίδα, τριχωτό σύστημα και μαλλιά, νύχια,χείλη και εξωτερικά γεννητικά όργανα) ή με τα δόντια και τον στοματικό βλεννογόνο, με αποκλειστικό ή κύριο σκοπό τον καθαρισμό τους, τον αρωματισμό τους, την μεταβολή της όψης τους, την διόρθωση των σωματικών οσμών, την προστασία τους ή την διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. Αρωματικά φυτά λέγονται τα φυτά εκείνα που αναδίδουν οσμή, άρωμα και οφείλεται στα αιθέρια έλαια που παράγουν. Τα αρωματικά φυτά ειναι και φαρμακευτικά φυτά, η θεραπευτική δράση των οποίων οφείλεται στο άρωμα δηλ. στα αιθέρια έλαια που περιέχουν.

Thesis
NonPeerReviewed

Καλλυντικά
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.