Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου στο Nομό Σερρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου στο Nομό Σερρών

Ρεβενάκη, Ιωάννα

Η άμπελος καλλιεργείται στη χώρα μας από τα μέσα της τρίτης χιλιετηρίδας π.Χ. και αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της ελληνικής γεωργίας. Οι σημερινές συνθήκες αμπελοκαλλιέργειας χαρακτηρίζονται δύσκολες εξαιτίας πολλών παραγόντων. Προσπάθεια αυτής της εργασίας είναι να διερευνήσει και να εξηγήσει τους πιο σημαντικούς από αυτούς που επηρεάζουν την άμπελο.Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται μια γενική περιγραφή της αμπέλου καθώς και σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα στοιχεία αμπελοκαλλιέργειας στο Νομό Σερρών. Στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια αναλυτική αναφορά για τις μυκητολογικές, προκαρυωτικές και ιολογικές ασθένειες αντιστοίχως, που πλήττουν κυρίως το Νομό Σερρών και έχουν αρνητικό ρόλο στην παραγωγή της αμπέλου. Παράλληλα στα κεφάλαια αυτά, παραθέτονται και οι τρόποι καταπολέμησης των παραπάνω ασθενειών από τους αμπελοκαλλιεργητές.

Thesis
NonPeerReviewed

Σταφύλια
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.