Το Μαστιχόδενδρο της Χίου = Pistacia lentiscus var. Chia

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Το Μαστιχόδενδρο της Χίου = Pistacia lentiscus var. Chia

Ψώρας, Κωνσταντίνος

Thesis
NonPeerReviewed

2010


Στόχος της εργασίας είναι να «αναγνωριστεί» η μοναδικότητα του προϊόντος, η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, η ανάγκη προστασίας του μαστιχόδενδρου και κατ’ επέκταση των προϊόντων του, η προώθηση για την καλλιέργεια και την κατανάλωση. Η καλλιέργεια του Pistacia lentiscus var. Chia είναι μια πολύ σοβαρή δραστηριότητα, αφού η παραγωγή της μαστίχας είναι μια παγκόσμια μοναδικότητα. Στην αρχή της εργασίας δίνονται κάποιες πληροφορίες για το νησί της Χίου, σχετικά με την οικονομία, τον πληθυσμό, καθώς επίσης και τις κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα το κλίμα συνδέεται στενά με την μαστιχοκαλλιέργεια και η παραγωγή της ρητίνης του μαστιχόδενδρου, οφείλεται και σε κλιματολογικούς παράγοντες.

Φυτά - Φαρμακευτικά
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Οικονομική ανάπτυξη

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.