Το Μαστιχόδενδρο της Χίου = Pistacia lentiscus var. Chia

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Το Μαστιχόδενδρο της Χίου = Pistacia lentiscus var. Chia

Ψώρας, Κωνσταντίνος

Στόχος της εργασίας είναι να «αναγνωριστεί» η μοναδικότητα του προϊόντος, η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, η ανάγκη προστασίας του μαστιχόδενδρου και κατ’ επέκταση των προϊόντων του, η προώθηση για την καλλιέργεια και την κατανάλωση. Η καλλιέργεια του Pistacia lentiscus var. Chia είναι μια πολύ σοβαρή δραστηριότητα, αφού η παραγωγή της μαστίχας είναι μια παγκόσμια μοναδικότητα. Στην αρχή της εργασίας δίνονται κάποιες πληροφορίες για το νησί της Χίου, σχετικά με την οικονομία, τον πληθυσμό, καθώς επίσης και τις κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα το κλίμα συνδέεται στενά με την μαστιχοκαλλιέργεια και η παραγωγή της ρητίνης του μαστιχόδενδρου, οφείλεται και σε κλιματολογικούς παράγοντες.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Φαρμακευτικά
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.