Zιζάνια και ζιζανιοκτόνα του αραβοσίτου

Zιζάνια και ζιζανιοκτόνα του αραβοσίτου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Zιζάνια και ζιζανιοκτόνα του αραβοσίτου

Τιχάλας, Μάριος

Thesis
NonPeerReviewed

2009


Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται διεξοδικά τα κυριότερα ζιζάνια που απειλούν τις καλλιέργειες του αραβόσιτου και αναλύονται οι τρόποι αντιμετώπισης τους, έχοντας κατά νου τη μεγάλη οικονομική σημασία που έχουν αυτές οι καλλιέργειες για τον Ελλαδικό χώρο. Τα σιτηρά είναι τα πρώτα φυτά τα οποία καλλιέργησε ο άνθρωπος και τα ίχνη των περισσοτέρων χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Ακόμη και σήμερα τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία και τα προϊόντα τους αποτελούν τη βάση της διατροφής όλης της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι υψηλής ενεργειακής αξίας τροφές, ενώ η πρωτεϊνική τους αξία είναι αρκετά καλή. Ο αραβόσιτος, το σόργο και το κεχρί έχει επικρατήσει να ονομάζονται στην Ελλάδα εαρινά σιτηρά, επειδή σπέρνονται την άνοιξη. Ο όρος αυτός, ενώ είναι δόκιμος για την Ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχύει για όλον τον κόσμο, καθώς σε ορισμένες περιοχές της γης σπέρνονται και σε άλλες εποχές του χρόνου. Η παγκόσμια παραγωγή εαρινών σιτηρών ανέρχεται στους 700 εκατομμύρια τόνους και η μέση στρεμματική απόδοση σε 200 κιλά. Από τα 4 εαρινά σιτηρά την πρώτη θέση κατέχει το ρύζι και τη δεύτερη ο αραβόσιτος.

Ζιζάνια
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Φυτοπροστασία

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.