Η ροδακινιά είναι το σπουδαιότερο είδος από τα πυρηνόκαρπα. Έχει διαδοθεί και προσαρμοστεί στην εύκρατη ζώνη, όσο ελάχιστα είδη οπωροφόρων. Σήμερα τα ροδάκινα, ύστερα από τα μήλα και τα εσπεριδοειδή, καταναλώνονται σε μεγάλο ποσοστό. Η διάθεσή τους στην αγορά διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες. Για τη χώρα μας τα ροδάκινα έχουν ξεχωριστή σημασία, γιατί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται και αποτελεί σπουδαία πηγή συναλλάγματος.
Στην παρούσα εργασία, αρχικά, αναφέρονται τα βοτανικά χαρακτηριστικά του φυτού και οι καλλιεργητικές εργασίες που γίνονται. Στο επόμενο κεφάλαιο καταγράφονται αναλυτικά οι ασθένειες (συμπτώματα, αιτιολογία, καταπολέμηση κ.α.). Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της μελέτης.
Ρ > Ροδακινιά
Φ > Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Ροδακινιά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)