Διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης λιγνιτικών τεφρών σε σύνθετα υλικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης λιγνιτικών τεφρών σε σύνθετα υλικά

Κουτσοχρήστος, Αλέξανδρος

Τα χημικά, κρυσταλλογραφικά, και μορφολογικά χαρακτηριστικά τεφρών υψηλού Ca από λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας επιτρέπουν τη χρήση τους ως πρώτων υλών στην ανάπτυξη συμπιεστών συνθέτων μέταλλο-κεραμικών. Πράγματι, με την εφαρμογή απλών και οικονομικών μεθόδων επεξεργασίας κόνεων παρασκευάστηκαν με επιτυχία από μείγματα ανακυκλωμένης ιπτάμενης τέφρας και νικελίου σύνθετα δοκίμια τέφρας-νικελίου ικανοποιητικής, γενικά, συμπιεστότητας, τα οποία πυροσυσσωματώθηκαν στη συνέχεια δίνοντας σύνθετα μέταλλο-κεραμικά υλικά με ενδιαφέρουσα μικρο δομή. Η παρούσα έρευνα μπορεί να διευρυνθεί με τη μελέτη φυσικό-μηχανικών ιδιοτήτων των υλικών που παρασκευάστηκαν.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανακύκλωση
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.