Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
TEI of West Macedonia   

Αποθετήριο :
@naktisis   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα

Αδαμάκη, Μαρίνα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2011

2011


Τα σιτηρά είναι τα πρώτα φυτά τα οποία καλλιέργησε ο άνθρωπος και τα ίχνη των περισσοτέρων χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Ακόμη και σήμερα τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία και τα προϊόντα τους αποτελούν τη βάση της διατροφής όλης της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι υψηλής ενεργειακής αξίας τροφές, ενώ η πρωτεϊνική τους αξία είναι αρκετά καλή. Ο αραβόσιτος, το σόργο, το κεχρί κ.ά, έχει επικρατήσει να ονομάζονται στην Ελλάδα εαρινά σιτηρά, επειδή σπέρνονται την άνοιξη. Ο όρος αυτός, ενώ είναι δόκιμος για την Ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχύει για όλον τον κόσμο, καθώς σε ορισμένες περιοχές της γης σπέρνονται και σε άλλες εποχές του χρόνου. Η παγκόσμια παραγωγή εαρινών σιτηρών ανέρχεται στους 700 εκατομμύρια τόνους και η μέση στρεμματική απόδοση σε 200 κιλά. Από τα παραπάνω εαρινά σιτηρά την πρώτη θέση κατέχει το ρύζι και τη δεύτερη ο αραβόσιτος.

Φ > Φυτοπροστασία
Σ > Σιτηρά

Σιτηρά
Φυτοπροστασία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.