Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Οι κυριότεροι εχθροί του σόργου στην Ελλάδα

Αδαμάκη, Μαρίνα

Τα σιτηρά είναι τα πρώτα φυτά τα οποία καλλιέργησε ο άνθρωπος και τα ίχνη των περισσοτέρων χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Ακόμη και σήμερα τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία και τα προϊόντα τους αποτελούν τη βάση της διατροφής όλης της ανθρωπότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι υψηλής ενεργειακής αξίας τροφές, ενώ η πρωτεϊνική τους αξία είναι αρκετά καλή. Ο αραβόσιτος, το σόργο, το κεχρί κ.ά, έχει επικρατήσει να ονομάζονται στην Ελλάδα εαρινά σιτηρά, επειδή σπέρνονται την άνοιξη. Ο όρος αυτός, ενώ είναι δόκιμος για την Ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί να ισχύει για όλον τον κόσμο, καθώς σε ορισμένες περιοχές της γης σπέρνονται και σε άλλες εποχές του χρόνου. Η παγκόσμια παραγωγή εαρινών σιτηρών ανέρχεται στους 700 εκατομμύρια τόνους και η μέση στρεμματική απόδοση σε 200 κιλά. Από τα παραπάνω εαρινά σιτηρά την πρώτη θέση κατέχει το ρύζι και τη δεύτερη ο αραβόσιτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Σιτηρά
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.