Καλλιέργεια αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών : λεβάντα - μέντα - δυόσμος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Καλλιέργεια αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών : λεβάντα - μέντα - δυόσμος

Αμπαλάκη, Στέλλα

Αρωματικά φυτά είναι τα φυτά που περιέχουν στους ιστούς τους αιθέρια έλαια, δηλαδή αρωματικές ουσίες. Φαρμακευτικά είναι τα φυτά που περιέχουν ένα ή περισσότερα δραστικά συστατικά που μπορούν να προλάβουν, να ανακουφίσουν ή να θεραπεύσουν κάποιες ασθένειες. Όλα τα αρωματικά φυτά είναι φαρμακευτικά αλλά πολλά φαρμακευτικά φυτά δεν είναι αρωματικά, όπως για παράδειγμα η ξυνίθα, το λιθόσπαστο, η μολόχα κ.α. Οι ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι γνωστές στους ανθρώπους εδώ και αιώνες, ενώ η χρήση τους τότε ήταν η μόνη θεραπεία για ασθένειες και παθήσεις. Ακόμα και σήμερα που η επιστήμη και οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ραγδαία ανάπτυξη, μεγαλώνει όλο και πιο πολύ το ενδιαφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των επιστημόνων για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Ίσως ένας από τους λόγους αυτού του ενδιαφέροντος είναι ότι τα βότανα δεν προκαλούν παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό σε αντίθεση με τα χημικά φάρμακα.

Thesis
NonPeerReviewed

Φαρμακευτικά φυτά
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.