Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων: case study “άρδευση στη Λάρισα”

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων: case study “άρδευση στη Λάρισα”

Μπούζη, Γεωργία

Γίνεται εκτενή αναφορά στο πολύτιμο αγαθό που μας παρέχει η φύση, σε μία προσπάθεια βαθύτερης προσέγγισης και αναγκαιότητας το νερό πηγή ζωής, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Αναφέρεται ο Υδρολογικός κύκλος για την ευρύτερη κατανόησή του καθώς και οι υδάτινοι πόροι που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για το βιωτικό επίπεδο. Τα αποθέματα ,λόγο ορισμένων συνθηκών ολοένα και λιγοστεύουν με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο φαινόμενο της λειψυδρίας. Μέσω μιας σύντομης περιγραφής, τα αίτια όπως εγκληματική σπατάλη για άρδευση, μπορεί να οδηγήσει τα επόμενα 50 χρόνια σε τραγικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Η ξηρασία ,προβληματίζει τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου καθώς δραματικά προβλήματα λόγο έλλειψης βροχοπτώσεων κ.α. είναι θέματα τα οποία παρουσιάζονται σε αυτή την ενότητα. Έπειτα γίνεται σύντομη περιγραφή στα υγρά απόβλητα ,στην προέλευσή τους καθώς και βασικές κατηγορίες που διαχωρίζονται για την βαθύτερη κατανόησή τους. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, κατηγορίες ,παράμετροι αναλύονται λεπτομερώς γιατί αποτελούν σημαντικό παράγοντα .Τέλος ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή στην επεξεργασία των λυμάτων και των μεθόδων τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγρά απόβλητα
Άρδευση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.