Μέτρηση του σημείου μηδενικού φορτίου (p.z.c.) στερέων οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων»

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2014 (EN)
Μέτρηση του σημείου μηδενικού φορτίου (p.z.c.) στερέων οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων»

Ντόκα, Γιούλι

Στην παρούσα εργασία προσδιορίστηκε και μελετήθηκε το Σημείο Μηδενικού Φορτίου (P.Z.C.) διαφορετικών οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων. Χρησιμοποιήθηκαν οξείδια όπως η αλουμίνια και αλουμίνα ενισχυμένη με δημήτρια η/και λάνθανα, καθαρή δημητρία, ζιρκονία και ζιρκονία ενισχυμένη με λάνθανα, δημητρία και ύτρια, ατταπουλγίτης (καθαρός και επεξεργασμένος με οξύ). Παρατηρήθηκε ότι οι τιμές που προσδιορίστηκαν πειραματικά συμφωνούν με τις αντίστοιχες της βιβλιογραφίας, ενώ μελετήθηκε και η επίδραση της μεθόδου παρασκευής μικτών οξειδίων με δημήτρια – αλουμίνα και η μεταβολή του pzc μικτών οξειδίων με αλουμίνα και ζιρκονία έπειτα από ενίσχυσή τους. Ο σκοπός της παραπάνω διαδικασίας είναι η μελέτη της επιφάνειας στερεών οξειδίων για την παρασκευή βελτιωμένων καταλυτικών συστημάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Χημικές διεργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2014


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)