Μέτρηση του σημείου μηδενικού φορτίου (p.z.c.) στερέων οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων»

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Μέτρηση του σημείου μηδενικού φορτίου (p.z.c.) στερέων οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων»

Ντόκα, Γιούλι

Στην παρούσα εργασία προσδιορίστηκε και μελετήθηκε το Σημείο Μηδενικού Φορτίου (P.Z.C.) διαφορετικών οξειδίων με τη μέθοδο των μαζικών ποτενσιομετρικών τιτλοδοτήσεων. Χρησιμοποιήθηκαν οξείδια όπως η αλουμίνια και αλουμίνα ενισχυμένη με δημήτρια η/και λάνθανα, καθαρή δημητρία, ζιρκονία και ζιρκονία ενισχυμένη με λάνθανα, δημητρία και ύτρια, ατταπουλγίτης (καθαρός και επεξεργασμένος με οξύ). Παρατηρήθηκε ότι οι τιμές που προσδιορίστηκαν πειραματικά συμφωνούν με τις αντίστοιχες της βιβλιογραφίας, ενώ μελετήθηκε και η επίδραση της μεθόδου παρασκευής μικτών οξειδίων με δημήτρια – αλουμίνα και η μεταβολή του pzc μικτών οξειδίων με αλουμίνα και ζιρκονία έπειτα από ενίσχυσή τους. Ο σκοπός της παραπάνω διαδικασίας είναι η μελέτη της επιφάνειας στερεών οξειδίων για την παρασκευή βελτιωμένων καταλυτικών συστημάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Χημικές διεργασίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.