Πρόταση ολοκληρωμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε παραθαλάσσια έκταση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Πρόταση ολοκληρωμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε παραθαλάσσια έκταση

Βουτσικάκη, Όλγα

Αντικείμενο της μελέτης είναι η αξιοποίηση παραθαλάσσιου αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Νικολάου, Χαλκιδικής. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής αυτής όπως το μικροκλίμα της και οι εδαφολογικές συνθήκες διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή και τοποθέτηση των φυτών που προτείνονται. Στο σύνολό της η εργασία περιλαμβάνει αναλυτικά την περιγραφή του αντικειμένου, το γενικό σχέδιο, το σχέδιο φύτευσης, το κατασκευαστικό σχέδιο, το σχέδιο άρδευσης και το σχέδιο φωτισμού καθώς και την ανάλυση τους. Οι προτεινόμενες επιλογές της πτυχιακής αυτής εργασίας έγιναν μετά από έρευνα και μελέτη στο συγκεκριμένο χώρο και εναρμονίζονται με την υφιστάμενη χλωρίδα της περιοχής καθώς και την σύγχρονη αισθητική εξωτερικών χώρων. Το οικόπεδο όπου έγινε η αρχιτεκτονική μελέτη είναι 4,17 στρέμματα και απεικονίζεται σε κλίμακα 1:100.Βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, στην περιοχή της Σιθωνίας και είναι παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο.

Thesis
NonPeerReviewed

Κηπουρική
Αρχιτεκτονική - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.