Ανακύκλωση δομικών υλικών: έρευνα πεδίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ανακύκλωση δομικών υλικών: έρευνα πεδίου

Τσάλα, Μαριάννα

Η πρωτογενής ανακύκλωση κάνει χρήση υλικών στην ίδια εφαρμογή της αρχικής τους χρήσης (αφορά καθαρά οικοδομικά υλικά). Η δευτερογενής ανακύκλωση αξιοποιεί τα υλικά σε διαφορετικούς τομείς με μετατροπή του χρηστικού τους χαρακτήρα (μη οικοδομικά υλικά- αυτά που προέρχονται από τη βιομηχανία-βιοτεχνία). Στην άμεση ανακύκλωση (Demontage Bauteil recycling) τα υλικά μπορούν να λάβουν ξανά μέρος στην κατασκευή των κτιρίων με ελάχιστη ή ανύπαρκτη μεταποιητική διαδικασία. Τα προϊόντα της προτιμώνται από περιβαλλοντικής απόψεως, γιατί η ποιοτική τους αξία δεν μειώνεται και η ενέργεια που καταναλώνεται κατά της επανάχρηση τους είναι πολύ λιγότερη σε σχέση με αυτή των ανακυκλωμένων υλικών. Βέβαια για να επαναχρησιμοποιηθεί ένα προϊόν χωρίς επιπλέον επεξεργασία θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις: Να διατίθεται σε επαρκείς ποσότητες. Να διατίθεται σε σωστό μέγεθος ή κλίμακα Κατά πόσο αυτά τα προϊόντα θα χρειαστούν επεξεργασία για να επαναχρησιμοποιηθούν. Ποια στοιχεία από αυτά τα προϊόντα μπορούν να έχουν απευθείας άλλη χρήση αυτούσια.

Thesis
NonPeerReviewed

Δομικά υλικά
Οικοδομικά υλικά
Υλικά
Ανακύκλωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.