Οι χυμοί των εσπεριδοειδών και κυρίως του πορτοκαλιού αποτελούν βασικό στοιχείο της υγιεινής διατροφής του ανθρώπου. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θρεπτική αξία που έχει αφού συστατικά του πορτοκαλιού παρέχουν προστασία από προβλήματα υγείας αλλά και τονώνουν τον οργανισμό μετά από έντονη σωματική κόπωση.
Οι πρώτες βιομηχανίες χυμοποίησης πορτοκαλιών εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 1984. Με το πέρασμα των χρόνων ο αριθμός και η δυναμικότητα των βιομηχανιών χυμοποίησης μεγάλωνε και οι μέθοδοι και η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία προσαρμοζόταν στις καινούργιες ανακαλύψεις