Μετρήσεις εργασιακού θορύβου κα δόσης θορύβου εργαζομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μετρήσεις εργασιακού θορύβου κα δόσης θορύβου εργαζομένων

Γαζέας, Γιώργος
Θάνος, Δημήτριος

Σε οποιοδήποτε περιβάλλον υπάρχουν σίγουρα ποσά θορύβου, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των εργαζομένων, να καταστρέψουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, να κάνουν τη δουλειά ανυπόφορη και να περιορίσουν την ικανότητα προς εργασία. Το θορυβώδες εργασιακό περιβάλλον θεωρείται ως κίνδυνος για την υγεία μάλλον παρά για την ασφάλεια. Οι δυσμενείς επιπτώσεις του θορύβου, οι οποίες απειλούν τον εργαζόμενο όταν εκτίθεται σε υψηλές στάθμες κάθε μέρα επί πολλά χρόνια, στις σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες είναι αρκετά έντονες. Είναι θα λέγαμε το τίμημα της τεχνολογικής προόδου. Το γεγονός ότι ο θόρυβος ήταν ενοχλητικός για το ανθρώπινο αυτί, αναγνωρίστηκε εδώ και 2500 χρόνια. Ήδη το 600 π.Χ. η Σύβαρις, ελληνική αποικία στην Ιταλία, για πρώτη φορά απομόνωσε τους μεταλλουργούς σε ένα τμήμα της πόλης για να μην ενοχλούν με τα σφυροκοπήματά τους, τους κατοίκους της υπόλοιπης πόλης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ασφάλεια εργαζομένων
Θόρυβος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.