Εχθροί και ασθένειες μηλιάς στην περιοχή Άρνισσας του Νομού Πέλλης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Εχθροί και ασθένειες μηλιάς στην περιοχή Άρνισσας του Νομού Πέλλης

Γαϊδατζή, Ζαχάρω

Η μηλοκαλλιέργεια είναι η τέταρτη σε σημασία καλλιέργεια μετά από εκείνη της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της ροδακινιάς. Η παραγόμενη ποσότητα μήλων κυμαίνεται περί τους 300.000 ετήσιος και παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια. Είναι διαδεδομένη στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α, στην Αυστραλία, στην Ασία, στον Καναδά και στην Ιαπωνία. Στην Ελλάδα έχει διαδοθεί στις ψυχρότερες περιοχές, αλλά σε μορφή συστηματικών οπωρώνων εντοπίζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο. Η καλλιέργεια της μηλιάς στο λεκανοπέδιο της Άρνισσας ξεκινά περίπου το 1955, μετά την τελευταία υποχώρηση των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας. Η Άρνισσα είναι το κεφαλοχώρι πολλών μικρών χωρίων στους πρόποδες του όρους Βορρά και Βερμίου. Έχει πληθυσμό 2.500 χιλιάδες κατοίκους.

Thesis
NonPeerReviewed

Μήλα - Απώλειες
Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.