Μελέτη εφτά πληθυσμών φασολιού (Phaseolus vulgaris L.) στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Μελέτη εφτά πληθυσμών φασολιού (Phaseolus vulgaris L.) στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας

Κιάγιας, Αθανάσιος
Κοντίλι, Έλβις

Η καλλιέργεια των φασολιών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και αποδοτικότερες καλλιέργειες της περιοχής Πρεσπών, βοηθώντας έτσι και την οικονομία του τόπου. Τα φασόλια Πρεσπών είναι γνωστά και είναι περιζήτητα σ’ όλο τον νομό και όχι μόνο. Η παρούσα πτυχιακή εργασία είναι βασισμένη σε πειραματικό στην περιοχή των Πρεσπών και σε στοιχεία που συλλέχθηκαν την καλλιεργητική περίοδο 2009. Επτά πληθυσμοί φασολιών (Phaseolus vulgaris L.) εγκαταστάθηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες (Πύλη, Άγιο Γερμανό, Πατουλίδειο) με διαφορετικό κλίμα και γεωγραφικό πλάτος σε συνθήκες βιολογικής γεωργίας. Σκοπός της πειραματικής εργασίας αυτής ήταν η σύγκριση των εφτά πληθυσμών ως προς την αποδοτικότητα, τα αγρονομικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά αλλά και ως προς την προσαρμογή τους στις διαφορετικές εδαφικές και κλιματικές συνθήκες, αλλά και την προσαρμογή τους στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Φασόλια
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.