Εχθροί και ασθένειες ροδακινιάς στο Νομό Πέλλας, περιοχή Αλμωπίας.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Εχθροί και ασθένειες ροδακινιάς στο Νομό Πέλλας, περιοχή Αλμωπίας.

Κοντοπούλου, Ειρήνη

Πολύ λίγα οπωροφόρα είδη έχουν επεκταθεί τόσο γρήγορα και προσαρμοστεί σε τόσα πολλά κλιματικά περιβάλλοντα όσον η ροδακινιά. Η δημοτικότητα της ροδακινιάς και της μεταλλαγής της, της νεκταρινιάς ή μηλοροδακινιάς, συνδέεται στενά με την ποιότητα των καρπών τους και την ευρεία χρησιμοποίησή τους στην παραγωγή ζαχαρόπηκτων και κονσερβοποιημένων προϊόντων.Η ροδακινιά είναι βασικό δένδρο της εύκρατης ζώνης. Τα πιο σημαντικά κέντρα παραγωγής ροδάκινων εκτείνονται μεταξύ 30ο και 40ο βόρειου και νότιου πλάτους. Σε μεγαλύτερα πλάτη οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και οι ανοιξιάτικοι παγετοί είναι οι συνήθεις περιοριστικοί παράγοντες. Ο ανθοφόρος οφθαλμός της ροδακινιάς είναι ανθεκτικός μέχρι περίπου τους -23ο C έως -26ο C. Η ανωτέρα ποιότητα ροδάκινων επιτυγχάνεται σε περιοχές όπου οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι ζεστές έως πάρα πολύ ζεστές. Πολλές ποικιλίες γίνονται πιο στυφές, όταν καλλιεργούνται σε δροσερές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.