Η αιολική ενέργεια στο αστικό περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η αιολική ενέργεια στο αστικό περιβάλλον

Στιβακτά, Κυριακή

Μια από τις πρώτες πηγές που χαλιναγώγησε ο άνθρωπος ήταν ο άνεμος. Η εκμετάλλευση της ενέργειας του ανέμου από τον άνθρωπο αποτελεί μία πρακτική που βρίσκει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Η αιολική ενέργεια , μια από τις παλαιότερες φυσικές μορφές ενέργειας αξιοποιήθηκε από πολύ νωρίς για την παραγωγή μηχανικού έργου και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η σημασία της ενέργειας του ανέμου φαίνεται στην ελληνική μυθολογία άπου ο Αίολος διορίζεται από τους θεούς ως “ταμίας των ανέμων”. Ο Άνθρωπος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την αιολική ενέργεια στα ιστιοφόρα πλοία, όπου ήταν και τα πρώτα μεταφορικά μέσα χωρίς μυϊκή δύναμη , γεγονός που συνέβαλε εξαιρετικά στην ανάπτυξη της ναυτιλίας.Τέλος, αξιοποιείται και ως εναλλακτική ενεργειακή πηγή για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Ο ήλιος θερμαίνει τη γη και έτσι ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας θερμαίνονται πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες. Οι διαφορές θερμοκρασίας προκαλούν αντίστοιχες διακυμάνσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι άνεμοι. (επομένως η ενέργεια του ανέμου η «αιολική ενέργεια» προέρχεται στην πραγματικότητα από τον Ήλιο) .

Thesis
NonPeerReviewed

Αιολική ενέργεια
Ενέργεια
Αειφορική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.