Καταπολέμηση εχθρών & ασθενειών των αρωματικών & ξινών φυτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Καταπολέμηση εχθρών & ασθενειών των αρωματικών & ξινών φυτών

Κορομηλάς, Βασίλειος

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται τα αρωματικά (ρίγανη, λεβάντα, μέντα, φασκόμηλο, μάραθος, γλυκάνισος, τσάι του βουνού και τριανταφυλλιά) και τα ξινά φυτά (λεμονιά, πορτοκαλιά) αναλυτικά, με αναφορά στις ιδιότητες τους . Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφονται οι ασθένειες των παραπάνω φυτών. Λέγοντας αρωματικά φυτά εννοείται μια ομάδα φυτών που περιέχουν στους ιστούς τους αιθέρια έλαια, δηλαδή αρωματικές ουσίες. Αποτελούν μία ποικιλόμορφη και πλατιά εφαρμόσιμη ενότητα φυτών που έχει εκτιμηθεί ανά τους αιώνες. Παλαιότερα η χρήση των αρωματικών φυτών περιοριζόταν στη μαγειρική και κυρίως στη φαρμακευτική, ως φάρμακα για την αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών, ως συμπληρώματα διατροφής, για καρυκεύματα αλλά και για πολλές άλλες χρήσεις στο σπίτι όπως στον αρωματισμό χώρων, στις βαφές, σε προϊόντα καθαρισμού και σε εντομοκτόνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Αρωματικά φυτά
Εσπεριδοειδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.