Βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου

Μερεντίτης, Φώτιος

Στην εργασία αυτή θα αναφερθούμε σε στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού της χώρας μας ( Ελλάδα ), αλλά και της Ε.Ε. βλέποντας έτσι την πρόοδο που καταγράφεται.Θα δούμε επίσης ποια διάρθρωση έχει η αμπελουργία στην Ελλάδα (παραγωγούς έχει, ποσά οινοποιεία), γιατί ευνοείται η βιολογική αμπελουργία στην Ελλάδα, καθώς επίσης θα κάνουμε και μια σύγκριση οικονομικών στοιχείων βιολογικής συμβατικής καλλιέργειας αμπελιού.Ξεκινώντας από το μηδέν θα δούμε πως μπορεί να γίνει η εγκατάσταση ενός βιολογικού αμπελιού δηλαδή τι έδαφος απαιτείται, πως μπορεί να γίνει η διαμόρφωση ενός κατάλληλου εδάφους ,τι είδους λίπασμα χρειάζεται, καθώς και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της αμπέλου με βιολογικό τρόπο. Τέλος θα αναφερθούμε σε στοιχειά που αφορούν τον Ν. Ημαθείας όσον αφορά την βιολογική αμπελουργία.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.