Κυριότερα έντομα εδάφους του σιταριού στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Κυριότερα έντομα εδάφους του σιταριού στην Ελλάδα

Μόκας, Χρήστος

Η εργασία αυτή εξετάζει κυρίως τα έντομα εδάφους του σιταριού, τα οποία προκαλούν σημαντικές ζημιές στα φυτά(ποσοτικά, ποιοτικά) και ταυτόχρονα αυξάνουν και το κόστος παραγωγής. Η εργασία έχει κατανεμηθεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρατίθενται γενικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση και τη σπουδαιότητα του σιταριού, επίσης αναφέρει στοιχεία που αφορούν τη μορφολογία, τον τρόπο ανάπτυξης, την προσαρμοστικότητα, την καλλιεργητική τεχνική. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικότεροι εχθροί, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες τάξεις και οικογένειες και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο σιτάρι και πολλές φορές η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Για τους εχθρούς αυτούς περιγράφονται (μορφολογία, βιολογία, φυτά ξενιστές, ζημιές και καταπολέμηση) και φυσικά η ταξινόμηση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Σιτάρι - Ποικιλίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.