Εχθροί και ασθένειες ροδακινιάς στην περιοχή Μακροχωρίου του Νομού Ημαθίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Εχθροί και ασθένειες ροδακινιάς στην περιοχή Μακροχωρίου του Νομού Ημαθίας

Μπαλτατζή, Σταυρούλα

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς είναι μία απ’ τις σημαντικότερες στη χώρα μας, μετά από εκείνη της ελιάς και των εσπεριδοειδών καθώς επίσης και μία απ’ τις κυριότερες στην περιοχή της Βέροιας – Ημαθίας. Η συνολική παραγωγή ανέρχεται περί τους 1.000.000 τόνους / έτος. Συμμετέχουν τα επιτραπέζια ροδάκινα με ποσοστό 40% και τα βιομηχανικά ροδάκινα ή συμπύρηνα με ποσοστό περί 60%. Κάθε χρόνο παρατηρούνται, πολλές σοβαρές προσβολές από εχθρούς και ασθένειες, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, συντελούν στην υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων ή και στη μείωση της παραγωγής. Επομένως η γνώση των συμπτωμάτων ασθενειών και εχθρών κρίνεται αναγκαία για την καλύτερη και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.