Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2005 (EN)
Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα

Δημοπούλου, Θεώνη

Η καλλιέργεια του ρυζιού αποτελεί μία σημαντική και βασική τροφή για τον περισσότερο πληθυσμό της γης, είναι μία πανάρχαια καλλιέργεια να και η εξακρίβωση της καταγωγής της είναι αρκετά δύσκολη. Η τεχνική καλλιέργεια που εφαρμόζεται είναι η αμειψισπορά και ακολουθεί η προετοιμασία του ορυζώνα, η εποχή σποράς, θρέψη – λίπανση. άρδευση, συγκομιδή και αποθήκευση καθώς και αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες του ρυζιού, όπως επίσης, οι τρόποι καταπολέμησης τους και ο έλεγχος ζιζανίων που πραγματοποιείται, όλα τα παραπάνω συντελούν στην παραγωγή καλής ποιότητας ρυζιού με κύρια χαρακτηριστικά την απόδοση στο μύλο, την κρυσταλλότητα του κόκκου, το μήκος του κόκκου, την σχέση μήκους προς το πλάτος του κόκκου και τη περιεκτικότητα σε αμυλόζη, φυσικά σε αυτό συντελεί ο ποιοτικός έλεγχος που ασκείται και η εφαρμογή σωστής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Thesis
NonPeerReviewed

Ρύζι - Αποθήκευση
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)