Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2005 (EL)
Η καλλιέργεια του ρυζιού στην Ελλάδα

Δημοπούλου, Θεώνη

Η καλλιέργεια του ρυζιού αποτελεί μία σημαντική και βασική τροφή για τον περισσότερο πληθυσμό της γης, είναι μία πανάρχαια καλλιέργεια να και η εξακρίβωση της καταγωγής της είναι αρκετά δύσκολη. Η τεχνική καλλιέργεια που εφαρμόζεται είναι η αμειψισπορά και ακολουθεί η προετοιμασία του ορυζώνα, η εποχή σποράς, θρέψη – λίπανση. άρδευση, συγκομιδή και αποθήκευση καθώς και αναφέρονται οι εχθροί και οι ασθένειες του ρυζιού, όπως επίσης, οι τρόποι καταπολέμησης τους και ο έλεγχος ζιζανίων που πραγματοποιείται, όλα τα παραπάνω συντελούν στην παραγωγή καλής ποιότητας ρυζιού με κύρια χαρακτηριστικά την απόδοση στο μύλο, την κρυσταλλότητα του κόκκου, το μήκος του κόκκου, την σχέση μήκους προς το πλάτος του κόκκου και τη περιεκτικότητα σε αμυλόζη, φυσικά σε αυτό συντελεί ο ποιοτικός έλεγχος που ασκείται και η εφαρμογή σωστής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Thesis
NonPeerReviewed

Ρύζι - Αποθήκευση
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.