Η καλλιέργεια του βαμβακιού και τα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην επαρχία Ελασσόνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η καλλιέργεια του βαμβακιού και τα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην επαρχία Ελασσόνας

Σιακαβάρα, Αικατερίνη

Η αγροτική δραστηριότητα στο παρελθόν ήταν ήπιας μορφή και αποτελούσε βιοποριστική εργασία για τους γεωργούς. Σε αυτήν συμμετείχε συνήθως όλη η οικογένεια και ήταν τρόπος ζωής για αυτούς. Στις μέρες μας, όμως, η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί καθώς πλέον οι καλλιέργειες έχουν εντατικοποιηθεί λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού ή συναγωνισμού μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στην επιλογή του θέματος αυτού συνέβαλε το ότι οι Λαρισαίοι παραγωγοί και γενικότερα όλοι οι Θεσσαλοί παραγωγοί συνεχίζουν να πιστεύουν στις δυνατότητες και στην δυναμική του αγροτικού τομέα και στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής βασίζεται σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, το βαμβάκι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες για τη χώρα μας και είναι ένα προϊόν με μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία παγκοσμίως.Το βαμβάκι αποτελεί παραδοσιακή καλλιέργεια των περιφερειών, συμβάλλοντας σημαντικά στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στην ύπαιθρο και στην ζωτικότητα των αγροτικών κοινοτήτων και των αστικών κέντρων των περιοχών αυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.