Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο γεωπεριβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο γεωπεριβάλλον

Κουτρίδης, Νικόλαος
Μαυροειδή, Στέλλα
Κρητικός, Νικόλαος

Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο πλανήτης έχει μέλλον θα πρέπει η σύγχρονη κοινωνία και οι εθνικοί ή διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ να δράσουν αποτελεσματικά και άμεσα. Να προσχωρήσουν όλες οι χώρες στις διεθνείς συνθήκες, αφήνοντας κατά μέρος τις πιέσεις ισχυρών οικονομικών παραγόντων και συμφερόντων. Να αναθεωρούνται και να βελτιώνονται συχνά οι στόχοι και οι δεσμεύσεις των χωρών, εναρμονιζόμενες με τα τεκμηριωμένα επιστημονικά πορίσματα. Να ελέγχεται η επίτευξη των στόχων και σε πιθανές αποκλίσεις να λαμβάνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης. Ο στόχος των μέτρων και της εφαρμογής τους πρέπει να είναι σαφής απαλλαγμένος από επιρροές συμφερόντων : η προστασία με κάθε τρόπο του περιβάλλοντος, της κληρονομιάς που πήραμε και που έχουμε να παραδώσουμε με όσο το δυνατό λιγότερα επιπρόσθετα προβλήματα. Τη διαφύλαξη του θαύματος που λέγεται ζωή, που ίσως να μην είναι μοναδική στο αχανές σύμπαν, αλλά πιθανόν να είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει με παραλογισμό, στενοκεφαλιά και αδιαφορία.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοσφαιρική έρευνα
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.