Η πτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου στην Ελλάδα.
Δίνονται γενικές πληροφορίες για το φυτό της ελιάς και τις ποικιλίες τής στην Ελλάδα, καθώς και στους κανόνες της βιολογικής γεωργίας και της ισχύουσες νομοθεσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο. Αναφέρονται τρόποι και κανόνες στην παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, περιγράφονται οι ποιοτικές διαβαθμίσεις του και προτείνεται η προσπάθεια στήριξής του να εστιαστεί στην ενημέρωση του καταναλωτή για την ανώτερη ποιότητά του