Εξελίξεις στην καλλιέργεια της ροδακινιάς στην περιοχή Γιαννιτσών - Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Εξελίξεις στην καλλιέργεια της ροδακινιάς στην περιοχή Γιαννιτσών - Πέλλας

Μαζνής, Ιωάννης

Οι δενδρώδεις καλλιέργειες αποτελούν σημαντικό μέρος του γεωργικού εισοδήματος, ενώ η εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τη χώρα μας παρουσιάζει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον. Η ανησυχία των καταναλωτών για την αυξημένη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και για την μόλυνση των υπόγειων νερών από λιπάσματα οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας συστημάτων ολοκληρωμένης δενδροκομίας. Τα συστήματα αυτά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα γιατί επιτρέπουν να γίνεται η καλλιέργεια των οπωροφόρων δένδρων με τη λιγότερη χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και χωρίς την επιβάρυνση του οικοσυστήματος. Συγκεκριμένα στην παρούσα πτυχιακή εργασία θα γίνει αναφορά σε όλα όσα αφορούν το ροδάκινο. Με τα είδη ροδάκινου που υπάρχουν, τις κατηγορίες ποικιλιών και τα είδη αυτών. Καθώς επίσης θα γίνει αναφορά στην καλλιέργεια, τη φύτευση, το πότισμα, τη λίπανση, στους τρόπους επιλογής, συντήρησης και κατανάλωσης. Και τέλος στις προσβολές από έντομα και στη φυτοπροστασία.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτοπροστασία
Ροδακινιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.