Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Παραγωγή μπύρας

Μακατσώρη, Αγγελική
Καπουλίτσας, Αθανάσιος

Στην παρούσα εργασία γίνεται αρχικά μία αναδρομή στην ιστορία της μπύρας, με τους Σουμέριους να αποτελούν τον πρώτο λαό που παρήγαγε το προϊόν από κριθαρένιο ψωμί που ζυμώθηκε. Στη συνέχεια περιγράφονται τα συστατικά της μπύρας (κριθάρι, λυκίσκος, νερό, ζύμες, πρόσθετες ύλες), καθώς και τα βασικά στάδια της διαδικασίας παραγωγής, η οποία ουσιαστικά διακρίνεται σε δύο φάσεις, τη βυνοποίηση, τη μετατροπή δηλαδή του κριθαριού σε ζυμώσιμα σάκχαρα μέσω της δράσης ενζύμων, και τη ζυθοποίηση, που περιλαμβάνει την εκχύλιση των ζυμώσιμων σακχάρων, τη μετατροπή τους σε αλκοόλη με τη βοήθεια ζυμών, την ωρίμανση και τις επεξεργασίες που υφίσταται το προϊόν μέχρι να καταστεί έτοιμο για εμφιάλωση. Ακολουθεί περιγραφή των διαφόρων ειδών μπύρας (Ale, Lager, κ.α.) που συναντώνται διεθνώς, καθώς εξαιτίας της μεγάλης επιλογής σε πρώτες ύλες και επεξεργασίες παραγωγής υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής μπύρας με σημαντικές διαφορές στο άρωμα, στη γεύση και στο χρώμα τους. Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές μπύρες.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποτά
Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.