This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή μπύρας

Μακατσώρη, Αγγελική
Καπουλίτσας, Αθανάσιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Στην παρούσα εργασία γίνεται αρχικά μία αναδρομή στην ιστορία της μπύρας, με τους Σουμέριους να αποτελούν τον πρώτο λαό που παρήγαγε το προϊόν από κριθαρένιο ψωμί που ζυμώθηκε. Στη συνέχεια περιγράφονται τα συστατικά της μπύρας (κριθάρι, λυκίσκος, νερό, ζύμες, πρόσθετες ύλες), καθώς και τα βασικά στάδια της διαδικασίας παραγωγής, η οποία ουσιαστικά διακρίνεται σε δύο φάσεις, τη βυνοποίηση, τη μετατροπή δηλαδή του κριθαριού σε ζυμώσιμα σάκχαρα μέσω της δράσης ενζύμων, και τη ζυθοποίηση, που περιλαμβάνει την εκχύλιση των ζυμώσιμων σακχάρων, τη μετατροπή τους σε αλκοόλη με τη βοήθεια ζυμών, την ωρίμανση και τις επεξεργασίες που υφίσταται το προϊόν μέχρι να καταστεί έτοιμο για εμφιάλωση. Ακολουθεί περιγραφή των διαφόρων ειδών μπύρας (Ale, Lager, κ.α.) που συναντώνται διεθνώς, καθώς εξαιτίας της μεγάλης επιλογής σε πρώτες ύλες και επεξεργασίες παραγωγής υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής μπύρας με σημαντικές διαφορές στο άρωμα, στη γεύση και στο χρώμα τους. Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές μπύρες.

Π > Ποτά
Μ > Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα

Ποτά
Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)