Περιγραφή φυτών που προήλθαν από ανθηροκαλλιέργεια δύο ποικιλιών μαλακού σιταριού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Περιγραφή φυτών που προήλθαν από ανθηροκαλλιέργεια δύο ποικιλιών μαλακού σιταριού

Μυλωνά, Μαρία

Η εργασία αποτελεί μέρος μιας μακράς μελέτης που αφορά την ανθηροκαλλιέργεια μαλακού σιταριού. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή μελετήθηκε η αντίδραση στην ανθηροκαλλιέργεια διαφόρων ποικιλιών μαλακού σιταριού. Από τις ποικιλίες αυτές επιλέχτηκαν οι Αχέροντας και ΚVZ, διότι και οι δύο παρουσιάζουν ικανοποιητική αντίδραση στην ανθηροκαλλιέργεια. Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η περιγραφή των μορφολογικών χαρακτηριστικών 34 φυτών τα οποία προήλθαν από ανθηροκαλλιέργεια δύο ποικιλιών μαλακού σιταριού και η μελέτη των μεταλλαγών που πιθανόν παρατηρηθούν στα φυτά αυτά. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ποικιλίες του μαλακού σιταριού που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: ο Αχέροντας και η KVΖ.

Thesis
NonPeerReviewed

Σιτηρά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.