Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

Σγαρδώνη, Αικατερίνη

Thesis
NonPeerReviewed

2012


ν ν ο ο λ λ ο ο γ γ ι ι κ κ έ έ ς ς μ μ ε ε θ θ ό ό δ δ ο ο υ υ ς ς κ κ Σκοπός της εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της βελτίωσης του βαμβακιού και η αξιολόγηση των μεθόδων αυτων. Το βαμβάκι (Gossypium spp.) είναι φυτό μεγάλης οικονομικής σημασίας παγκοσμίως που καλλιεργείται κυρίως για την ίνα του. Επίσης αποτελεί σημαντική πηγή ελαίου και πρώτη ύλη για την παραγωγή πολλών βιομηχανικών προϊόντων. Από τα καλλιεργούμενα είδη του γένους Gossypium, σήμερα στην παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού κυριαρχούν τα τετραπλοειδή G.hirsutum και G.barbadense.Το βαμβάκι αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κυριότερο φυτό μεγάλης καλλιέργειας στην Ελλάδα. Έχει υψηλές μέσες στρεμματικές αποδόσεις και τροφοδοτεί μια ολόκληρη σειρά μεταποιητικών βιομηχανιών, όπως εκκοκκιστήρια, κλωστήρια, υφαντουργεία, μονάδες παραγωγής ελαίου και ζωοτροφών κ.ά. από τις οποίες αποκτούν εισόδημα πάνω από 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Βιοτεχνολογία - Τεχνικές

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.