Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Βελτίωση του βαμβακιού με μεθόδους βιοτεχνολογίας

Σγαρδώνη, Αικατερίνη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


ν ν ο ο λ λ ο ο γ γ ι ι κ κ έ έ ς ς μ μ ε ε θ θ ό ό δ δ ο ο υ υ ς ς κ κ Σκοπός της εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της βελτίωσης του βαμβακιού και η αξιολόγηση των μεθόδων αυτων. Το βαμβάκι (Gossypium spp.) είναι φυτό μεγάλης οικονομικής σημασίας παγκοσμίως που καλλιεργείται κυρίως για την ίνα του. Επίσης αποτελεί σημαντική πηγή ελαίου και πρώτη ύλη για την παραγωγή πολλών βιομηχανικών προϊόντων. Από τα καλλιεργούμενα είδη του γένους Gossypium, σήμερα στην παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού κυριαρχούν τα τετραπλοειδή G.hirsutum και G.barbadense.Το βαμβάκι αποτελεί τα τελευταία χρόνια το κυριότερο φυτό μεγάλης καλλιέργειας στην Ελλάδα. Έχει υψηλές μέσες στρεμματικές αποδόσεις και τροφοδοτεί μια ολόκληρη σειρά μεταποιητικών βιομηχανιών, όπως εκκοκκιστήρια, κλωστήρια, υφαντουργεία, μονάδες παραγωγής ελαίου και ζωοτροφών κ.ά. από τις οποίες αποκτούν εισόδημα πάνω από 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Β > Βιοτεχνολογία - Τεχνικές

Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Βιοτεχνολογία - Τεχνικές

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)