Υφαλοχρώματα και επίδραση στο περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Υφαλοχρώματα και επίδραση στο περιβάλλον

Στολτίδου, Κωνσταντίνα

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την επίδραση των υφαλοχρωμάτων στο περιβάλλον που εφαρμόζονται στα ύφαλα των πλοίων με στόχο την παρεμπόδιση της ανάπτυξης της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας. Αρχικά δίνεται ο ορισμός των υφαλοχρωμάτων και οι κατηγορίες τους. Γίνεται μια αναφορά στα παλαιάς και νέας γενιάς καθώς και στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία νεώτερων πιο φιλικών για το περιβάλλον. Στην συνέχεια η εργασία και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 5 αναφέρεται στις ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες και στην θαλάσσια ρύπανση καθώς επίσης και στις νομοθετικές ρυθμίσεις. Τέλος γίνεται μια εκτενή αναφορά στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα ναυπηγεία καθώς και τους κινδύνους που σχετίζονται με τα υφαλοχρώματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Χημική μηχανική
Ναυπηγεία
Θάλασσα - Μόλυνση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.