Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του σκληρού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2013 (EN)
Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του σκληρού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια

Αγγελόπουλος, Τρύφων

Τα σιτηρά ήταν από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Από τις αρχές της ανθρώπινης ιστορίας, η σπουδαιότητα των σιτηρών για την ανθρωπότητα ήταν σημαντική. Πολλοί ήταν οι αρχαίοι πολιτισμοί οι οποίοι ήκμασαν διότι στις περιοχές τους καλλιεργούνταν κάποιο σιτηρό. Σήμερα, τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία, διότι τα προϊόντα τους αποτελούν την βάση της διατροφής του πληθυσμού του πλανήτη μας. Ποικίλουν επίσης τα προϊόντα που έχουν ως βάση κάποιο σιτηρό, όπως: τα ζυμαρικά, το αλεύρι, η μπύρα αλλά και το ουίσκι. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τα προϊόντα των σιτηρών και κυρίως το σιτάρι προμηθεύουν πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας. Τελευταία γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η βιομάζα των σιτηρών ή οι καρποί τους για την παραγωγή ενέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Σιτάρι - Ποικιλίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)