Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του σκληρού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Επίδραση της προμεταχείρισης με χαμηλές θερμοκρασίες στην ανταπόκριση του σκληρού σιταριού στην ανθηροκαλλιέργεια

Αγγελόπουλος, Τρύφων

Τα σιτηρά ήταν από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Από τις αρχές της ανθρώπινης ιστορίας, η σπουδαιότητα των σιτηρών για την ανθρωπότητα ήταν σημαντική. Πολλοί ήταν οι αρχαίοι πολιτισμοί οι οποίοι ήκμασαν διότι στις περιοχές τους καλλιεργούνταν κάποιο σιτηρό. Σήμερα, τα σιτηρά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια γεωργία, διότι τα προϊόντα τους αποτελούν την βάση της διατροφής του πληθυσμού του πλανήτη μας. Ποικίλουν επίσης τα προϊόντα που έχουν ως βάση κάποιο σιτηρό, όπως: τα ζυμαρικά, το αλεύρι, η μπύρα αλλά και το ουίσκι. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τα προϊόντα των σιτηρών και κυρίως το σιτάρι προμηθεύουν πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας. Τελευταία γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η βιομάζα των σιτηρών ή οι καρποί τους για την παραγωγή ενέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Σιτάρι - Ποικιλίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.