Διαχείριση πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωματικών φυτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Διαχείριση πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωματικών φυτών

Αλτιπαρμάκης, Γεώργιος

Πάντα τα βότανα κατείχαν σημαντική θέση στη ζωή του ανθρώπου. Ο ρόλος τους ήταν τόσο σημαντικός στην καθημερινότητά του, που πολλές φορές απέδιδαν σε αυτά μαγικές ιδιότητες. Βρίσκουμε εφαρμογές της ιατρικής, είτε της λαϊκής, είτε της επιστημονικής. Τα συναντάμε σε αρτύματα, σε διακόσμηση χώρων, στην αρωματοποιία και ορισμένες φορές σαν σύμβολα. Η φήμη τους ξεκινάει από τα αρχαία ιατρικά συγγράμματα και τα βοτανολόγια των Κινέζων και των Ελλήνων, και φτάνει στα παράθυρα των ελεύθερων κοριτσιών της Σμύρνης, που ποτίζανε βασιλικούς για να διαφημίσουν στους υποψήφιους γαμπρούς την ομορφιά και την ελευθερία τους. Η Φύση έχει προνοήσει και μας έχει προσφέρει το φάρμακο για την οποιαδήποτε ασθένεια μέσα από τα βότανα. Κάθε φύλλο, μίσχος, άνθος, ρίζα, με την κατάλληλη επεξεργασία, παρέχει στο οργανισμό ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει την γιαγιά μας να μας λέει «πιες αυτό και το πρωί θα είσαι περδίκι». Ο ορθολογισμός μας, μας κάνει να αμφισβητούμε τα λεγόμενα και πολλές φορές να απαντάμε ειρωνικά: «τι γιατροσόφια είναι αυτά ρε γιαγιά;». Τελικά όμως ανακαλύπτουμε ότι όντως αισθανόμαστε καλύτερα μετά.

Thesis
NonPeerReviewed

Βότανα
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.