Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων στην Κύπρο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων στην Κύπρο

Γεωργίου, Άντρη

Στην παρούσα εργασία επιδιώκεται η μελέτη της αμπελοκαλλιέργειας στην Κύπρο. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει αρχικά μια ιστορική αναδρομή της αμπελοκαλλιέργειας στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και στη συνέχεια ακολουθούν οι κλιματικοί παράγοντες, καλλιεργητικές πρακτικές (όργωμα, κλάδεμα κλπ). Στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναφερθεί στις κυριότερες ασθένειες που οφείλονται στην κακή επίδραση του εδάφους, σε φυσιολογικές ασθένειες, σε ασθένειες που οφείλονται σε βακτήρια και μύκητες και εχθρούς της αμπέλου, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφερθούν οι ντόπιες ποικιλίες του νησιού και τα μέτρα διάσωσης των ντόπιων οινοποιήσιμων ποικιλιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.