Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Μονάδες παραγωγής biodiesel

Τσαφή, Ελένη

Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος για το biodiesel σαν εναλλακτικό καύσιμο και της σημασίας της παραγωγής ελαιούχων σπόρων, αυτή η μελέτη παρουσιάζει τις προδιαγραφές, τις ιδιότητες και τους τύπους παραγωγής του biodiesel, τον βασικό εξοπλισμό και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, την προεπεξεργασία των πρώτων υλών για την παραγωγή biodiesel καθώς επίσης και την προετοιμασία της πρώτης ύλης και τα ποιοτικά ζητήματα της, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την μεταφορά και την αποθήκευση του biodiesel, την ποιότητα των προϊόντων και τους παράγοντες διαδικασίας παραγωγής. Βiodiesel είναι το όνομα καθαρών καυσίμων που μπορούν να αντικαταστήσουν το συμβατικό πετρέλαιο diesel ή να προστεθούν σ΄ αυτό και να σχηματιστούν καύσιμα μίγματα. Παρασκευάζεται από φυσικές, ανανεώσιμες πήγες όπως τα νέα ή και χρησιμοποιούμενα φυτικά έλαια και τα ζωικά λίπη. Είναι βιοδιασπάσιμο, μη τοξικό, και ουσιαστικά δεν περιέχει θείο και αρωματικές ενώσεις. Η χρήση καυσίμων diesel που παράγονται από φυτικά έλαια δεν είναι νέα διαδικασία αλλά η παρουσία τα τελευταία 60 χρόνια του σχετικά φτηνού και τεχνικά ανώτερου πετρελαίου diesel εμπόδισε την ευρεία χρήση του.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιοκαύσιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.