Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση

Διαλυνά, Ειρήνη

Στην Ελλάδα μεγάλη παραγωγή σπαραγγιού γίνεται στο χωριό Γαλατάδες του νομού Πέλλας. Υποστηρίζεται από 140 μέλη-παραγωγούς σπαραγγιού από τη γύρω περιοχή. Οι ποσότητες σπαραγγιού που εξάγονται είναι περίπου 1.800.000 κιλά. Καθώς η ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους παραγωγούς αυτούς τα τελευταία χρόνια έγιναν επενδύσεις στην τεχνολογία που θα κάνει το σπαράγγι να φτάνει στις αγορές της Γερμανίας χωρίς να έχει χαθεί η ποιότητά του. Για το λόγο αυτό εγκαταστάθηκε σύστημα υδρόψυξης που επιτυγχάνει τη διακοπή της αλλοίωσης της ποιότητας του σπαραγγιού. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρεται στην ιστορική εξέλιξη του φυτού παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Ακολουθεί η μελέτη της διαδικασίας παραγωγής και οι καλλιεργητικές φροντίδες του σπαραγγιού. Παρακάτω αναφέρονται οι διατάξεις κατά την τυποποίηση και την κονσερβοποίηση των σπαραγγιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Αγροτική βιοτεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)