Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σπαράγγια: ποιοτικός έλεγχος και τυποποίηση

Διαλυνά, Ειρήνη

Στην Ελλάδα μεγάλη παραγωγή σπαραγγιού γίνεται στο χωριό Γαλατάδες του νομού Πέλλας. Υποστηρίζεται από 140 μέλη-παραγωγούς σπαραγγιού από τη γύρω περιοχή. Οι ποσότητες σπαραγγιού που εξάγονται είναι περίπου 1.800.000 κιλά. Καθώς η ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους παραγωγούς αυτούς τα τελευταία χρόνια έγιναν επενδύσεις στην τεχνολογία που θα κάνει το σπαράγγι να φτάνει στις αγορές της Γερμανίας χωρίς να έχει χαθεί η ποιότητά του. Για το λόγο αυτό εγκαταστάθηκε σύστημα υδρόψυξης που επιτυγχάνει τη διακοπή της αλλοίωσης της ποιότητας του σπαραγγιού. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρεται στην ιστορική εξέλιξη του φυτού παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Ακολουθεί η μελέτη της διαδικασίας παραγωγής και οι καλλιεργητικές φροντίδες του σπαραγγιού. Παρακάτω αναφέρονται οι διατάξεις κατά την τυποποίηση και την κονσερβοποίηση των σπαραγγιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Αγροτική βιοτεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.