Βιομάζα και αξιοποίηση της για ενεργειακούς σκοπούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Βιομάζα και αξιοποίηση της για ενεργειακούς σκοπούς

Ασαλουμίδης, Κωνσταντίνος

Γενικά ως βιομάζα, ορίζεται η ύλη που έχει βιολογική (οργανική) προέλευση και, πρακτι-κά, περιλαμβάνεται σ' αυτήν οποιοδήποτε υλικό προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από το φυτικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, στον όρο βιομάζα εμπεριέχονται: Οι φυτικές ύλες που προέρχονται είτε από τα φυσικά οικοσυστήματα, όπως π.χ. τα αυτο-φυή φυτά και δάση, είτε από τις ενεργειακές καλλιέργειες (έτσι ονομάζονται τα φυτά που καλλιεργούνται εντατικά και ειδικά για παραγωγή βιομάζας) γεωργικών και δασικών ειδών, όπως π.χ. το σόργο το σακχαρούχο, το καλάμι, ο ευκάλυπτος κ.λ.π. Τα υποπροϊόντα και κατάλοιπα της φυτικής, ζωικής, δασικής και αλιευτικής παραγωγής, όπως είναι π.χ. τα άχυρα, τα στελέχη αραβόσιτου και βαμβακιάς, τα κλαδοδέματα, οι κληματίδες, τα κλαδιά δένδρων, τα φύκη, τα κτηνοτροφικά απόβλητα κ.ά. Τα υποπροϊόντα από τη μεταποίηση ή επεξεργασία των υλικών αυτών, όπως είναι π.χ. το ελαιοπυρηνόξυλο, τα υπολείμματα εκκοκκισμού του βαμβακιού, το πριονίδι κ.ά., καθώς και το βιολογικής προέλευσης μέρος των αστικών λυμάτων και σκουπιδιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομάζα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.