Η βιολογική καλλιέργεια της πατάτας στον Νομό Λάρισας: προβλήματα και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η βιολογική καλλιέργεια της πατάτας στον Νομό Λάρισας: προβλήματα και προοπτικές

Καριπίδης, Ανδροκλής

Στις μέρες μας, η πατάτα αποτελεί μία από τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, ύψιστης σημασίας. Οι χρήσεις της απαντώνται, εκτός από την γεωργία, στην κτηνοτροφία αλλά και στην βιομηχανία. Η αυξημένη ζήτηση της έχει οδηγήσει, ταυτόχρονα, και στην ραγδαία ανάπτυξη της καλλιέργεια της, γι’ αυτό και αποτελεί ένα αγροτικό προϊόν υψηλής σημασίας. Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αναφερθεί στην σπουδαιότητα της βιολογικής καλλιέργειας γενικά αλλά και της πατάτας ειδικότερα, αφού η μέθοδος της χαρακτηρίζεται από την απουσία επιβλαβών, χημικών ουσιών και σκευασμάτων. Για να επιτύχει, όμως, μία τέτοια καλλιέργεια οφείλεται να ακολουθηθούν οι κανόνες της βιολογικής γεωργίας. Παρόλα αυτά, όμως, η βιολογική καλλιέργεια της πατάτας χρήζει απαιτητικού χειρισμού, καθώς οι εχθροί και οι ασθένειες, όπως ο Περονόσπορος και ο Δορυφόρος μπορούν να προβούν σε ολική καταστροφή της. Κρίνεται, επομένως, η προληπτική και η άμεση αντιμετώπιση τους με βιολογικούς χειρισμούς.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογική γεωργία
Πατάτες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.