Ποιοτικός, ποσοτικός έλεγχος καταλληλότητας πετρελαιοειδών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ποιοτικός, ποσοτικός έλεγχος καταλληλότητας πετρελαιοειδών

Παυλίδης, Ιωάννης

Το πετρέλαιο είναι ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα για την πρόοδο και τη διατήρηση του πολιτισμού. Από αυτό παράγονται η βενζίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καύσιμη ύλη για τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, καθώς και τα λιπαντικά έλαια, απαραίτητα για την βιομηχανία. Επίσης από αυτό προέρχονται το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, η καύσιμη ύλη των κινητήρων Diesel, και το πετρέλαιο εξωτερικής καύσης, από το οποίο παράγεται θερμότητα, ατμός και κίνηση, καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα παραπροϊόντα από την επεξεργασία του. Το φυσικό πετρέλαιο καθορίζεται σαν ολικό μίγμα μέσα στη φύση, περιέχει κυρίως υδρογονάνθρακες και παράγωγα τους με θείο, άζωτο και οξυγόνο και το οποίο παίρνεται από τη γη σε υγρή κατάσταση ή σε κάποια άλλη μορφή. Υπάρχουν κυρίως τρεις τύποι φυσικών πετρελαίων. Στο πρώτο είδος κατά την απόσταξη κατακάθονται υπολείμματα που περιέχουν κυρίως παραφίνη και ονομάζονται φυσικά πετρέλαια παραφινούχας βάσης. Στο δεύτερο είδος κατακάθονται υπολείμματα ασφάλτου και ονομάζονται ασφαλτούχας βάσης φυσικά πετρέλαια. Στο τρίτο είδος όπου κατακάθεται υπόλειμμα ασφαλτούχο και παραφινούχο ονομάζονται μικτής βάσης φυσικά πετρέλαια.

Thesis
NonPeerReviewed

Πετρέλαιο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.